Bestaat de perfecte vakantie?

Bestaat de perfecte vakantie?

Elk jaar is het weer een leuke – maar soms ook een lastige – uitdaging: waar gaan we naartoe op vakantie? Ik probeer als mama zijnde de perfecte vakantie samen te stellen voor zowel de kids als voor ons als papa en mama. Niet alleen bij een vakantie maar eigenlijk bij veel dingen in ons leven vinden we afwisseling heel leuk. We doen het niet zo goed op elk jaar hetzelfde plekje.

Wat de kids heel leuk vinden is een camping. Laat mama (en stiekem papa nog een beetje meer) luxepoesjes zijn die dat prima vinden, maar dan wel in een stacaravan of ingerichte tent; het zogenaamde glamping. Want met een wc-rol de camping over is voor ons een dikke no-go.

Vakantie op de camping it is

Onze kids zijn bijna acht en twee dus het is wel een klein dingetje om iets te vinden wat voor hen allebei leuk is. Toen kwamen we uit bij dezelfde camping als vijf jaar geleden. Omdat we niet graag vaker naar een zelfde plek gaan, moesten we hier wel even over nadenken. Er zijn namelijk zoveel mooie plekken op de wereld dat we liever elke keer iets nieuws ontdekken.

Maar deze camping in Italië heeft wel echt alles: vijf grote zwembaden waarvan er drie zijn waarin onze kleine meid lekker zelf kan lopen. Allemaal met zo’n fijne rubberen bodem waarop je kids zich niet direct een gat in hun hoofd vallen, een aantal restaurants op het terrein en een ruime keuze aan heerlijke strandjes.

Naast het feit dat deze camping fijn is, vinden we Italië – en dan vooral de Italiaanse keuken – een heel fijne keuze. Vijf jaar geleden ondervonden we al dat Italianen gek zijn op blonde kindjes met blauwe ogen. Onze zoon van toen twee had toen geen tekort aan aandacht. Ook dat gegeven maakte Italië een prima optie voor dit jaar.

Dans maar en sjans maar..

Ik vind het ook zo bijzonder dat we na vijf jaar terug zijn op hetzelfde plekje, maar dan nu met onze dochter erbij die – net als haar broer toen – twee jaar is. En wat we al verwacht hadden, gebeurde… maar dan nog een stukje gekker, want gekker; dat past wel bij onze Bo. We hadden al verwacht dat dit kleine madammeke met haar blonde staartjes en felblauwe ogen aandacht zou krijgen, maar uiteraard was dit niet voldoende voor haar.

In het zwembad surveilleerden op elke hoek knappe Italiaanse mannen en vrouwen. En ja, dat gebeurde in rode, hoog uitgesneden badpakken, kleine zwembroekjes en lange wapperende manen; Baywatch was er niks bij. Onze diva had als snel door dat ze aandacht kreeg, maar ze zocht een stukje extra uitdaging bij deze langharige mannen. Toen ze haar roze badpak met ananasjes en zwembandjes aan had, tippelde ze langs de Baywatch-meneer, zocht even snel oogcontact en blies hem een handkusje toe. Deze stoere spierbonk was niet bestand tegen de charmes van dit kleine popje en was toch wel onder de indruk van haar.

Een paar dagen later lagen we op het strand in een van de mooiere baaitjes van Toscane. We hadden er bewust voor gekozen om in het weekend naar het strand te gaan want dan zijn de Italianen vrij en gaan ze ook lekker naar het strand. Op die manier is het ook wel fijn om niet tussen allemaal Nederlanders (no offense) te zitten op het strand.

Een stuk achter ons waren een aantal Italiaanse jongens aan het beachvolleyballen. Bo vond dat wel interessant en ging even een kijkje nemen. Elke minuut keek ze om of wij in de gaten hadden dat zij op mannenjacht ging. Intussen had deze mama tijd om de camera te pakken. En ja hoor… daar hadden we haar betrapt op wat gesjans aan de zijlijn van het volleybalveld. Ook deze jongens gaven haar de nodige aandacht nadat ze een keer of vijftig ‘ciao’ riep en druk met haar wimpers had geknipperd.

Medelijden met vriendjes

Vanaf het moment dat we wisten dat ik zwanger was van een meisje, gingen bij papa alle alarmbellen af. Hij heeft meteen z’n broers en vrienden gevraagd om – als het zover is – de krachten te bundelen en alle jongens die het wagen om een voet over de drempel te zetten, gillend het huis uit te krijgen. Papa is ervan overtuigd dat het hem lukt om Bo tot haar 30e niet te laten daten. Ik heb nu al medelijden met haar toekomstige vriendjes.

Zodra je kinderen krijgt, merk je dat (bijna) alle clichés waar zijn: als je kinderen het leuk hebben op vakantie dan is het voor jezelf ook helemaal goed. Deze vakantie was echt een relaxvakantie. En dan is het perfect als je al een keertje op die plek bent geweest. Vijf jaar geleden hebben we Sienna, Florence en Pisa al bezocht. Dit jaar zijn we alleen naar het mooie Lucca geweest. Onze vakantie bestond verder uit zwemmen, relaxen, eten en veel niks doen. Aan de ene kant een beetje lui, maar ook wel echt even wat we echt nodig hadden. Voor dit jaar was het dus een perfecte vakantie.

Wat is jouw perfecte vakantie?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *