Plannen en loslaten als je gaat trouwen met kinderen

Plannen en loslaten als je gaat trouwen met kinderen

Natuurlijk ga ik niet trouwen met kinderen. Hoewel; mijn kinderen willen dat wel heel graag en omdat onze bruiloft een dag wordt om de liefde voor ons vieren te vieren (ja ja, ik ben op dreef met de woordgrapjes) zeggen we tegen hen dat we met z’n allen gaan trouwen. Sander en ik trouwen op 8 oktober dus mét onze kinderen.

Trouwen met kinderen vergt extra voorbereiding

Als je ietsje ouder bent en gaat trouwen dan kun je verwachten dat er wat meer kinderen op je bruiloft aanwezig zullen zijn. Tijdens het samenstellen van onze gastenlijst bleek dit inderdaad het geval. Er zullen maar liefst achttien kinderen op onze bruiloft komen. Dat is een stuk meer dan gemiddeld, vooral gezien het feit dat veel mensen rond hun twintigste trouwen en deze bruidsparen (qua leeftijd) dichterbij onze kids liggen dan bij ons. Het plannen van een trouwdag met zoveel kleine gasten vergt dus ook een extra stuk voorbereiding.

Ik vind het wel ontzettend bijzonder om te gaan trouwen als je al kinderen hebt. We beleven alles zo intens. Ik kan oprecht zeggen dat de twee mooiste dagen van ons leven de dagen waren waarop onze kinderen zijn geboren. De trouwdag komt op de tweede plek. Niet omdat we dan eeuwige trouw aan elkaar beloven. Dat heb ik namelijk al gedaan toen we samen besloten dat we kinderen wilden krijgen. Onze trouwdag is voor mij zo speciaal omdat onze kinderen erbij zijn als hun papa en mama JA tegen elkaar zeggen.

Kers (met extra slagroom) op de taart

Elke trouwdag draait om de liefde, tenminste… daar ga ik voor het gemak even vanuit. Natuurlijk om onze liefde voor elkaar, maar ook voor onze kindjes, onze families en onze vrienden. En het mooie is: Al die mensen zijn erbij. Het is voor ons een kers op de taart. Een taart die al heel erg lekker was en op 8 oktober doen we er nog een extra dot slagroom bij; om het af te maken.

Als je gaat trouwen met kinderen zijn er wel wat dingen waar je rekening mee wilt houden. We zijn er natuurlijk al een tijdje aan gewend dat we een gezin zijn en dat als we ergens naartoe willen we rekening moeten houden met onze kinderen. Als we niet willen dat onze jongste als de grote boze wolf de hele boel op stelten zet dan is een middagslaapje nog cruciaal voor ons Doornroosje. Zo zullen vele andere kleine dwergen in onze familie- en vriendenkring ook nog extra slaapjes nodig hebben.

Juist omdat je met dit soort dingen rekening moet houden zijn we op tijd begonnen met plannen. Zo hebben we heel wat trouwlocaties bezocht voordat we de juiste hadden gevonden. We wilden namelijk een locatie met een geluidsdichte ruimte in de buurt waar de kleinere kindjes in de middag of avond lekker kunnen slapen. Als je die eist hebt, vallen er al heel wat trouwlocaties af.

Plannen met kinderen?

De voorbereidingen vind ik persoonlijk ontzettend leuk, maar ook deze vergen wel wat extra planning. Neem je je kinderen bijvoorbeeld mee naar afspraken voor de bloemen, taart, ambtenaar, proefmiddag en ringen? Wij zijn gezegend met twee paar heel fijne opa’s en oma’s die maar al te graag oppassen. Maar omdat we hen ook niet altijd willen belasten, namen we ze wel mee om trouwringen uit te zoeken. Die beslissing kregen we keihard terug: De hele juwelierszaak stond op z’n kop. Met zweet op onze rug en een grote gefakete lach op ons gezicht zijn we weer vertrokken.

Een ding waar onze kinderen wel heel goed bij konden helpen is het entertainment voor de kleine gasten. Ze waren ineens heel lief toen we kleur- en knutselspullen, speelgoed, snoep en een springkussen gingen uitzoeken. Tijdens de momenten bij het uitzoeken van de ringen en de taart vraag je je af waarom ze hun lieve en pre-puberbuien niet even iets gelijkmatiger over dit soort momenten verdelen.

Loslaten

Dankzij onze ceremoniemeesters hebben we een mooi draaiboek in elkaar geflanst. Mijn motto op de trouwdag zelf zal zijn: loslaten. Tijdens de ceremonie zal er vast minimaal één zijn die geen zin heeft om braaf op schoot te blijven zitten en z’n mond te houden. Ook heeft onze dochter een briljant gevoel voor timing. Van haar verwacht ik dat ze haar luier even lekker volkakt vlak voordat papa en mama door het gangpad mogen lopen.

Loslaten is dus het devies. De dag zal lopen zoals hij loopt en dit soort momenten maken de dag ook weer extra speciaal en verrassend. Uiteindelijk komt alles goed, of alles nu naar bloemetjes ruikt of naar een luier verse poep. Wij gaan trouwen met onze kindjes en dat neemt niemand ons meer af.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *