Hoe ik van mijn passie voor Spaans mijn toekomst heb gemaakt

Hoe ik van mijn passie voor Spaans mijn toekomst heb gemaakt

Soms is er maar één van nodig. Eén stap of één duwtje om vertrouwen te krijgen. Vertrouwen in jezelf, in de toekomst, in alle dingen die nu nog onbekend zijn, maar wel het gevolg zijn van die ene stap die je net gezet hebt. De stap naar een toekomst Spaans vertalen en docent Spaans.

Spaans vertalen en docent Spaans

Vier jaar geleden zette ik een stap naar een loopbaancoach. Samen met haar vond ik mezelf weer terug. Ik ging weer terug naar wat ik belangrijk vond en niet wat anderen van mij verwachtten. Die ene stap zorgde ervoor dat ik een hbo-opleiding startte, naast mijn gezin, naast mijn baan. Ik ging Spaans vertalen en Spaanse lessen op de basisschool geven. En nu… nu ben ik er bijna; volgend jaar mag ik mezelf beëdigd vertaler Spaans noemen. Dat maakt me zo trots! Trots dat ik het allemaal gehaald heb naast het leven dat ik al leidde, maar nog trotser dat ik ervoor heb gekozen om mijn hart te volgen. Want; waarom kun je alleen maar genieten van een vakantie of van je pensioen? Waarom zou je niet kunnen genieten door elke dag te doen wat je leuk vindt en waar je hart ligt?

Het duwtje kreeg ik een paar maanden geleden van een collega: ‘Waarom zet je die volgende stap niet? Waar wacht je op? Wat is het ergste dat er kan gebeuren?’ Allemaal prima vragen waar ik geen antwoord op had. Ik had dat duwtje nodig om een volgende stap te zetten. Ik ben nu in gesprek met meerdere opdrachtgevers. Mijn omgeving en toekomstige opdrachtgevers zijn zo enthousiast en positief, dat geeft mij bergen vertrouwen. Elke stap wordt steeds makkelijker en natuurlijker om te zetten.

Van passie naar toekomst

De laatste stap ging bijna vanzelf. Terwijl dit misschien wel de grootste en meest risicovolle stap is van de afgelopen jaren. Ik heb mijn baan opgezegd. Zo maar… Het was eruit voordat ik er erg in had. En weet je: Het voelt geweldig! Ik ben me er volledig van bewust dat dit een grote stap is en dat je niet zomaar een vast dienstverband opzegt om op eigen benen te leren staan. Maar dit is mijn moment. Het is de juiste stap. De afbeelding is dus waar; een reis van duizend mijl begint met een enkele stap. En ik heb er net weer één gezet door mijn eerste blog te schrijven. Er zullen er nog vele volgen. En die reis; dat wordt er één uit duizenden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *