Passie voor Spaans gooit comfortzone overboord

Passie voor Spaans gooit comfortzone overboord

De laatste weken staan in het teken van verandering. Iets waar veel mensen niet altijd goed mee om kunnen gaan. Ik ben er de laatste jaren gewend aan geraakt. Sinds ik weet wat ik echt graag wil doen, heeft het gezorgd voor meer zelfvertrouwen en daardoor veel meer energie. Ondanks dat heb ik ook altijd wel behoefte gehad aan een bepaalde mate van structuur en zekerheid. Naast het feit dat ik een loyaal persoon ben, heeft ook die behoefte aan zekerheid ervoor gezorgd dat ik al elf jaar bij hetzelfde bedrijf werk. Mijn passie voor Spaans gooit mijn comfortzone totaal overboord.

Geen comfortzone = ruimte voor nieuwe plannen

Toch is het zo nu en dan goed om jezelf af te vragen of je nog steeds blij bent met wat je doet. En op zo’n moment komt soms ineens alles samen en is het heel logisch om een stap te zetten of een keuze te maken. Om weer echt gelukkig te worden van de dingen die je doet. Tegelijkertijd is dan ook ineens die comfortzone totaal verdwenen: ik heb mijn baan opgezegd, ik ga binnenkort in m’n eentje op training in Valencia en ik start mijn eigen bedrijf als vertaler Spaans en het geven van Spaanse lessen op de basisschool. Al deze dingen zijn ontzettend gaaf, maar soms komt ook ineens onzekerheid om de hoek kijken. Ik heb niet vaak de tijd genomen om mezelf af te vragen wat ik precies wil, hoe ik dat wil en met wie. De komende maanden heb ik de tijd om hier goed over na te denken. Alleen het feit dat ik daar de tijd voor heb, is een vreemde gewaarwording. Nadenken over het maken van nieuwe plannen, nieuwe doelen en focus.

Passie voor Spaans is terug

Helemaal stilstaan is het echter niet. In september start mijn laatste studiejaar. Hierin zal ik stage gaan lopen als vertaler en zal ik afstuderen als beëdigd vertaler Spaans. Als kers op de taart ga ik volgend jaar trouwen met de liefde van mijn leven, de tofste papa en mijn allerbeste vriend. Er staan ontzettend veel mooie dingen te gebeuren waar ik veel energie van krijg. Dus ook de komende periode staat in het teken van verandering en dat kleine beetje comfortzone dat ik nog had overboord te gooien. Soms is dat nodig om je eigen weg te vinden en om te ontdekken waar je nu echt gelukkig van wordt. Om weer nieuwe focus te krijgen, doelen voor jezelf te stellen en gelukkig te zijn met wie je bent en wat je doet. Op naar een nieuwe periode vol onzekerheden!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *