Nieuwe inrichting: interieuradvies of zelluf doen?

Nieuwe inrichting: interieuradvies of zelluf doen?

Een van de eerste volzinnen die ik vroeger maakte was ‘ikke zelluf doen’. Tot op de dag van vandaag wil ik alles zelf doen en accepteer ik maar lastig hulp. Toch moet ik toegeven dat het voor sommige dingen handig is om terug te vallen op experts. Bijvoorbeeld als het gaat om de perfecte inrichting van je huis. Ik kan veel maar ik heb totaal geen inzicht in interieur en stijl. Ik ben al blij dat ik mezelf fatsoenlijk kan aankleden (ook al zullen ook daar de meningen over verdeeld zijn). Het gaat een beetje ver om te zeggen dat ik geen stijl heb op het gebied van interieur, ik weet namelijk heel goed wat ik mooi vind. Maar om het te bedenken en – nog moeilijker – om het tot een geheel samen te brengen in huis is voor mij niet te doen.

We wonen nu acht jaar in ons huis en in die acht jaar voelde het als een bij elkaar geraapte bende. Elke keer zag ik leuke dingen in winkels, maar zodra het in ons huis stond was het gewoon weer een aanvulling aan ons rariteitenkabinet.

Tijd voor iets nieuws

Dit jaar besloten we het groots aan te pakken. Soms heb je van die momenten dat je toe bent aan iets nieuws. Na acht jaar in ons huis met kinderen waren onze muren ook toe aan een schoonheidsbehandeling en omdat we drie verdiepingen hebben, besloten we schilders in te schakelen om ons huis mooi te maken. Zelf kan ik natuurlijk ook wel een muurtje sauzen, maar laten we eerlijk zijn: dat wordt nooit zo mooi en gaat nooit zo snel als professionals dat doen.

Maar voordat er geschilderd wordt, hadden we een plan nodig (voordat we weer eindigen met een visieloos interieur). Het lieve nichtje van Sander heeft een geweldige smaak en weet van heel lelijke dingen (echt waar!) pareltjes te maken. Je kunt haar interieur en andere leuke creaties bekijken op haar Instagram.

Goed interieuradvies is goud waard

We hebben haar gevraagd om voor ons een plan te maken. Ze kwam terug met een heel interieuradvies met kleurvoorstellen, ideeën voor inrichting en als kers op de taart; een hele lijst met allemaal meubels en accessoires die we zouden kunnen kopen, maar ook ideeën om onze bestaande spullen op te knappen. Zo gaaf!

We zijn meteen los gegaan met shoppen, de schilders zijn gestart en het resultaat is zo mooi. Eindelijk een huis en inrichting dat bij elkaar én bij ons past! Zo ook deze gave plank aan leren riemen. We houden van foto’s en willen dus extra veel plekjes creëren om onze foto’s te laten shinen.

Nu zijn cactussen ook helemaal hip, maar omdat we er nog niet eentje hebben kunnen vinden, heeft Mees er vast eentje van Duplo gemaakt. Tsja.. het blijft een huis met kinderen. En over die kinderen, we hebben een perfecte oplossing gevonden voor al hun speelgoed: deze hippe rieten manden. Ze passen nu zo goed in ons interieur en daarmee zijn ook mijn ergernissen aan rondslingerend speelgoed en lelijke opbergdozen verdwenen.

Vervallen in oude gewoonten

Een van de laatste dingen was het schilderen van de kozijnen. In de woonkamer gaan we voor zwart. Lekker gewaagd en stoer. Om kosten te besparen, doe ik dat gewoon zelf. En precies dáár gaat het mis… Bij het eerste likje verf ‘flatsten’ er meteen drie klodders op de vensterbank. Ook het resultaat is om te huilen (dat heb ik dus ook echt gedaan).

Alles is zo mooi en dit knalt eruit van lelijkheid.. Best jammer. Mijn lieve vriend heeft de schilder maar gebeld en toegegeven dat we nog een keer zijn hulp nodig hebben. Ja… bij deze zet ik dus mijn trots opzij en kom ik ervoor uit dat ik dus niet alles kan. Sommige dingen moet je echt aan de pro’s over willen laten.

Ikke even niet zelluf doen…Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *