Waar haal ik inspiratie vandaan voor mijn bruiloft?

Waar haal ik inspiratie vandaan voor mijn bruiloft?

Bij mij is het een probleem dat ik alles mooi en leuk vind. ‘Lekker flexibel en best handig’ denk je dan, maar ik eindig dus altijd met een allegaartje. Op het gebied van kleding ga ik de ene keer voor sportief en de volgende keer ben ik een echt meisje-meisje. Ik doe soms ook pogingen om vrouwelijk en sportief te mixen, maar om eerlijk te zijn; dat “matcht” niet altijd even lekker. Hetzelfde dilemma heb ik nu ook met onze bruiloft. We zijn al dertig-en-een-beetje als we elkaar het ja-woord geven en daarom hebben we het geluk dat we al veel bruiloften mee mochten maken en zo een beetje konden kijken wat we wel en niet leuk vonden. Bij bruiloften blijk ik hetzelfde probleem te hebben; ik vind heel veel dingen leuk maar dan nét niet voor onze bruiloft. Ik blijk totaal inspiratieloos te zijn als het gaat om onze bruiloft.

Ik zeg heel bewust ‘blijk’ omdat ik er voorheen honderd procent van overtuigd was dat ik precies wist hoe mijn bruiloft eruit moest zien. Nu is hulp vragen niet een ding waar ik heel goed in ben. Ik doe alles liever zelf. Maar in dit geval kan ik zeker wat hulp gebruiken om keuzes te maken.

Laat één keuze nou ontzettend goed uitgepakt hebben; het kiezen van onze ceremoniemeesters. Vanaf dag één kwam Lisa (die ook het nichtje van Sander is) en haar man binnen met een notitieboekje waarin 101 vragen stonden die ons in een rap tempo werden voorgelegd. Het enige dat wij hoefden te doen was alleen maar ja of nee zeggen. Heerlijk!

Eén ding wisten we wel: We wilden het vooral heel klein en intiem houden. Alleen onze dichtstbijzijnde familie en vrienden hebben we uitgenodigd. Mensen die we regelmatig zien en die we graag om ons heen hebben op deze speciale dag.

Keep it simple

Dan krijg je de bekende vervolgvragen: Hoe wil je dat jouw dag eruit ziet? Wat is het thema? Welke kleur wil je? Welke smaken moet de taart hebben en hoe moet ‘ie eruit zien? Welke aankleding wil je hebben? Welke ringen vind je mooi? Joh… weet ik veel! Deze lijst blijkt eindeloos te zijn en om eerlijk te zijn: we willen het simpel houden. Inmiddels is dát ook niet op elk vlak gelukt 😉

Ik realiseer me heel goed dat ik het over een luxeprobleem heb. Maar er is zoveel om uit te kiezen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Laat staan je eigen stijl.

Hoe bepalen wij onze eigen stijl?

Ik heb nog steeds geen antwoord op vragen over ons thema en onze kleuren. Hoezo thema en kleuren…? Het moet gewoon mooi zijn. Inmiddels heb ik wel een manier gevonden om toch antwoord te geven op wat we wel en niet willen. Ik merk dat als ons opties worden voorgelegd, ik vaak buikpijn krijg als ik naar mogelijkheden kijk die niet bij ons passen.

Dit trucje werkte bijvoorbeeld heel goed bij het dagprogramma. We kregen een kant-en-klaar programma in onze schoot geworpen nadat we onze locatie hadden gekozen en direct merkte ik dat dat niet lekker zat. Wij wilden het anders; losjes, relaxed, niet te gepland en vooral intiem. Nadat dit uitgesproken was, hebben we nu een dag die wel bij ons past. Ook het kiezen van de ringen en de trouwjurk ging op die manier.

Voldoende inspiratie voor trouwkaarten

Onze kaartjes zijn ontworpen door de creatieve Anne. Zij heeft eerder onze save-the-day-kaarten gemaakt. We zijn helemaal weg van sterretjes en dromenvangers met veertjes. Ik schrijf ‘we’, maar je snapt natuurlijk wel dat hier eigenlijk ‘ik’ moet staan. Ook zeggen we al sinds dat we verloofd zijn dat we niet met ons tweeën trouwen, maar dat we als gezin onze liefde vieren. We trouwen met z’n vieren en daarom moest dit ook duidelijk op de kaart terugkomen. Toen we dit aan haar voorlegden, kregen we een gepersonaliseerd ontwerp terug. Deze staat nu trots op de voorkant van onze kaart te shinen.

Inmiddels hebben we – vooral dankzij onze geweldige ceremoniemeesters – het grootste deel van onze bruiloft gepland. Zij hebben ervoor gezorgd dat we keuzes hebben gemaakt die bij ons passen en die onze dag helemaal ons maken.

Geen instaperfect bruiloft

Onze bruiloft zal niet ‘instaperfect’ zijn en om heel eerlijk te zijn: Ik wil dat ook helemaal niet. Wij doen onze bruiloft op onze manier en dat maakt het ook ONZE bruiloft. Helaas heb ik het ook al een keer af moeten leggen tegen mijn verloofde. Ik wilde heel graag zelf onze huwelijksgeloften schrijven maar ik wilde ook heel graag een zelfbedachte openingsdans. Hij wilde dit allebei echt – maar dan ook écht – niet en om toch iets voor elkaar te krijgen, mocht ‘ie van mij kiezen.. Helaas… geen lift a la Dirty Dancing op onze bruiloft..

Hoe dan ook wordt onze bruiloft uniek, eentje die past bij ons. Ik weet nu al dat er momenten gaan komen dat we dingen anders hadden willen doen. Maar geldt dat ook niet voor het leven zelf?

En ook al was ik in het begin totaal inspiratieloos, dankzij de juiste hulp en door keuzes te maken met je hart (en soms met je buik) zullen we over zeven weken toch echt volmondig JA tegen elkaar zeggen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *