Terug naar je kindertijd met Bassie en Adriaan

Terug naar je kindertijd met Bassie en Adriaan

Herken je dat gevoel dat alles in je kindertijd een stuk grootser, spannender en realistischer was? Dat gevoel hebben wij bij Bassie en Adriaan. Dat is echt iets van onze generatie. Toen we elkaar twaalf jaar geleden ontmoetten en gingen samenwonen, ontdekten we dat we allebei (bijna) alle dvd’s van Bassie en Adriaan hadden. Hoe geekie zijn wij? Voor ons was het een extra bevestiging dat we goed bij elkaar passen. Twee volwassenen die op hun vrije zondag Bassie en Adriaan en het Geheim van de Sleutel aan het kijken zijn. Misschien een beetje sneu, maar wij waren er gelukkig mee :-).

Gek op Bassie en Adriaan

Voor ons is dit een stukje nostalgie en sinds we kinderen hebben, willen we dit ook aan hen laten zien. Op tv is best wat troep te zien en die IPads hoeven geen vast onderdeel van de dag te worden. Bassie en Adriaan vinden we nog acceptabel (ook al kijken we dat ook op een scherm). Onze zoon begon zich pas vanaf zijn vierde te interesseren in hun avonturen. Sinds onze dochter kan lopen en snapt wat een tv kan doen, is ze gek op Bassie en Adriaan.

Onze Bo is nu bijna 2,5 jaar en kan alle avonturen opnoemen, uiteraard in haar eigen Bo-taaltje. De avonturen van de Paages (Plaaggeest), Ameeka (de rondreis door Amerika) en Keetekoen (Keet en Koen) moeten elke dag bekeken worden als het aan haar ligt.

Terug naar je kindertijd

Stiekem vinden wij het heerlijk om mee te kijken. Het is weer even helemaal terug naar onze kindertijd en het brengt allerlei herinneringen terug. Het is toch wel een kleine deceptie dat als we hun avonturen nu bekijken, veel opnames een beetje neppig zijn. Vroeger vonden we de avonturen een stuk spannender. Maar waar het allemaal om gaat is dat onze kids nog steeds bij elke aflevering op het puntje van de bank zitten en heel hard roepen als de boeven Bassie en Adriaan willen opblazen met een zelf-gefabriceerde BOEM.

Drie jaar geleden heeft onze zoon Bassie in het echt ontmoet. Bah, wat viel dat tegen. Die man was tegen iedereen aan het mopperen behalve tegen de kinderen. Onze zoon merkte niks en vindt Bassie nog steeds heel leuk en grappig. Dat beeld houden we maar zo. We gaan gewoon vrolijk verder met de avonturen van de ‘Paages’ en zingen alle liedjes vrolijk mee (voor de 186e keer).6 thoughts on “Terug naar je kindertijd met Bassie en Adriaan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *